GARAIA, NUTRIZIO TXOKOA

ZIENTZIA ETA TEKNOLOGIA ASTEA 2020: Euskal zientzialariak munduan zehar
20 November, 2020
Fagor Arrasatek gogor heltzen dio EUSKARALDIARI 25 Ariguneekin
26 November, 2020
ZIENTZIA ETA TEKNOLOGIA ASTEA 2020: Euskal zientzialariak munduan zehar
20 November, 2020
Fagor Arrasatek gogor heltzen dio EUSKARALDIARI 25 Ariguneekin
26 November, 2020

GARAIA NUTRIZIO TXOKOA, gaur azaroaren 24a, nutrizioaren eguna, Garaiako nutrizio, elikadura eta ongizate astea aurkeztu nahi dizuegu. Ekimenak elkarrizketarako eta kontsultarako gune bat irekitzen du, non nutrizioaren, zaintza pertsonalaren eta bizi-ohitura osasungarrien garrantzia aktibatu eta sustatu nahi den.

Garrantzitsua da gure bizitzan elikatzeko moduak duen eragina ulertzea eta bizitzako une edo etapa bakoitzean beharrezkoak diren aldaketak egiten jakitea.

Nutrizio txokoa aitzakia ezin hobea da elikaduraz, nutrizioaz, ohitura osasungarriez, mugimendu eta ariketaren garrantziaz, asteko menuen plangintza eta antolaketaz, loaren kalitateaz, erosketa kontzienteaz eta, beraz, nutrizioak eta bizimoduak gure organismoan eta baita errendimendu profesionalean eta umorean dituen ondorioez hitz egiteko.

Azaroaren 30etik abenduaren 4ra bitartean, egunero 10:00etatik 11:00etara, giro informal eta hurbilean, kontsultak egiteko, gai interesgarriak proposatzeko, zalantzak planteatzeko, pistak jasotzeko eta abarretarako aukera izango dugu.

Abenduaren 16an eta 17an, 14:00etatik 15:00etara eta 9:00etatik 10:00etara, hurrenez hurren, Amaia Diaz de Monasteriogurenek urtarriletik aurrera nutrizio txokora bertaratutakoek proposatutako gaiak sakonki garatuko dituzten JAN ETA IZAN tailerrak aurkeztuko dizkigu, eta beste asko, praktikoak eta egungoak.

Astean zehar, Garaia Nutrizio Txokoan landuko diren gaiak:

  • Erosketa osasungarria
  • Elikadura-etiketak hobeto hautatzeko eta bertan jartzen duena argi eta garbi jakitearen garrantzia.
  • Hozkailua eta despentsaren antolaketa eta planifikazioa.
  • Frutak eta barazkiak plater osasuntsuaren protagonistak. Zergaitik? zertarako?
  • Elikadura, hesteak eta burmuina taldeko lanaren garrantzia.
  • 5 osagaiez osatutako plater edo tupper osasuntsua: Erraza, osasuntsua, lasterra.